субота, 25. децембар 2010.

PILETINA SA BROKOLIJEM

Pre dva dana kupim ja brokoli i razmišljam na koji način da ih spremim. "Bacim" se malo na istraživanje po netu i zvirnem ovde -onde, i na kraju odlučim kao i obično. Pokupiću od svašta po nešto i spremiću odokativno, kao i vrlo često do sada, nešto na svoj način. Priznajem, uživam u tome...
Potrebno je:
oko 300 g brokola
oko 400 g belog pilećeg mesa
Za bešamel sos:
pola litra mleka
3 kašike brašna
50 g margarina
pola čaše kisele pavlake
I još:
oko 100 g kačkavalja
suvi začin, biber i so
Priprema:
Na malo ulja propržiti belo meso sečeno na komade,  pobiberiti i dodati malo suvog začina. Sa malo vode dinstati oko desetak minuta. Za to vreme u provreloj i posoljenoj vodi kratko probariti brokoli razdvojen na cvetove. Od margarina, brašna i mleka napraviti bešamel sos i na kraju mu dodati kiselu pavlaku. Posoliti po ukusu. U vatrostalnu ili neku drugu odgovarajuću posudu, staviti po dnu dinstano meso, preko brokoli i sve preliti bešamel sosom. Po vrhu izrendati kačkavalj i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče, odnosno dok odozgo ne porumeni.

    Izvinjavam se zbog mutne slike, slikala sam mobilnim telefonom!!!

1 коментар: