субота, 14. септембар 2013.

CIGANSKI KOLAČ

                 Recept za ovaj kolač  pronašla sam ovde, ali  sam ga ja  modifikovala i dobila ovaj izuzetno sočan, jednostavan, osvežavajući i ukusan kolč, koji vam od ♥ preporučujem...
 Potrebno je:
ZA KORU:
3 jaja
12 kašike šećera
12    "       mleka
4      "       ulja
12    "       brašna
4      "       kakaoa
1 pr. za pecivo
1 vanilin šećera
ZA PRELIV:
1/2 litra mleka
6 kašike šećera
4 vanilin šećera
ZA VOĆNI PREMAZ:
oko 300 gr voća breskve ili kajsije (ja sam koristila vinogradske breskve)
4-5 kašike šećera
2 kašike gustina
ZA ŠAM:
1-2 kesice šlag pene
PRIPREMA:
                     Mikserom umutite belanca, dodajte šećer, vanilu i na kraju žumanca i mutite dok se šećer ne otopi. Dodajte ulje, mleko i na kraju lagano umešajte brašno izmešano sa kakaom i pr. za pecivo.
Ispecite koru u uljem podmazan i brašnom posut pleh na 200 st. U međuvremenu prokuvajte mleko sa šećerom i vanilom. Pečen kolač izvadite iz rerne, prohladite ga i prelijte mlakim mlekom. Ostavite da se ohladi.
                   Vinogradske breskve operite i spustite u ključalu vodu na 30-tak sekundi, izvadite, stavite na kratko u hladnu vodu i one će se lako oljuštiti. Izvadite im koštice.U jednu šepicu otopite šećer, dodajte
voće i  malo vode pa ih dinstajte nekoliko minuta. Posebno u  malo vode rastvorite gustin i dodajte ga voću. Kuvajte 2-3 minuta pa ostavite da se prohladi. Voće rasporedite po kori.
                  Gotov kolač premažite umućenim šlagom, ostavite u frižider da se dobro ohladi i služite.




Нема коментара:

Постави коментар