понедељак, 25. август 2014.

Kolač sa jafa keksom i kremom

         Ukoliko nemate puno vremena, a najave vam se gosti, predlažem vam da pripremite ovaj nepečen kolač, koji ih neće ostaviti ravnodušnim...
POTREBNO JE:
Za podlogu:
oko 300 gr jafa keksa
čaša mleka
2-3 štangle čokolade za kuvanje
3-4 kašike šećera
50 gr margarina
Za žuti krem:
4 jaja
1 l mleka
10 kašike šećera
150 gr brašna
malo margarina
2-3 kesice vanile
Za ukras
2 kesice šlaga
PRIPREMA:
            Stavite da provri mleko sa šećerom, margarinom i čokoladom. Sklonite sa vatre pa dodajte jafa keks koji ste predhodno iseckali na manje komade. Sve dobro sjedinite i rastanjite rukama na tacnu za služenje (okruglu ili četvrtastu).
            Za krem mikserom umutite žumanca, dodajte brašno i izmešajte sa jednim delom od ukupne količine mleka, da nema grudvica. Ostatak mleka stavite da provri sa šećerom, margarinom i vanilom pa u njega zakuvajte pripremljenu smesu. Kada krem dobije potrebnu gustinu, sklonite sa vatre i u njega dodajte umućen šam od belanaca.
            Na podlogu nanesite prohlađen krem i odozgo stavite umućen šlag.
            Kolač ostavite u frižider da se ohladi pa ga poslužite.
 

Нема коментара:

Постави коментар