субота, 27. септембар 2014.

Ljutenica sa šargarepom

Evo još malo ljute zimnice...
 POTREBNO JE:
po želji ljutih papričica
po želji šargarepe
sirće
beli luk
so i
šećer
PRIPREMA:
           Papričice kratko ispecite pa oljuštite. Šargarepu očistite, kratko obarite i isecite na kolutove. Beli luk očistite i veće ćenove prepolovite.
U odgovarajuću teglu (preporučujem manje tegle) stavite red papričica, pa red šargarepe, ubacite nekoliko čena belog luka i tako ponavljajte dok ne napunite teglu.
Posebno skuvajte 1/3 vode sa malo šećera i soli po ukusu pa dodajte 2/3 sirćeta. Odmah sklonite i kad se preliv ohladi, prelijte preko povrća. Zatvorite i ostavite sa ostalom zimnicom.
          Prilikom služenja u ovu salatu možete dodati malo ulja, biće još ukusnija.


4 коментара:

  1. Ovo mi deluje jako fino,pogotovo što je ljuto. Odlična tziumnica...kod nas se sve što je ljuto prvo pojede, ostalo se vuče po ostavi. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoko i mi volimo ljuto pa čak i moj mlađi unuk (recimo pindžur koji malo zaljutim). Pozdrav i tebi!

      Избриши
  2. Анониман11 август, 2015

    iiiiiiiiiiiii..na kraju price..gdje je recept..malo ovoga malo onoga ..po zelji ovo po zelji ono...i sta ispadne

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Recept treba da se pročita, sve piše... a svako bar malo iskusniji zna da se u ovakvim receptima ne mora uvrk odrediti tačna količina papričica (zavisi koliko su ljute), kao ni šargarepe (neko voli više šargarepe a neko manje), neko više belog luka a neko manje... stvar je ukusa. Za preliv piše tačna količina... a vidim da anoniman-na nije dobronamerna osoba. Pozdrav!

      Избриши