понедељак, 28. децембар 2015.

Šarene oblande sa keksom (posno)

           Dekorativne i ukusne. Ukoliko ne želite posnu varijantu, koristite mleko umesto vode, običnu čokoladu za kuvanje i petit keks.

POTREBNO JE:
2 lista oblande
200 gr šećera
1,5 dl vode
200 gr margarina
3 kašike kakaoa
150 gr posnog keksa (mlevenog)
oko 100 gr keksa za ređanje
150 gr krupnije seckanih oraha
marmelada od kajsija
PEIPREMA:
            U odgovarajući sud ušpinujte šećer sa vodom, dodajte margarin i kakao i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. U vruće dodajte ml. keks i orahe i sve dobro sjedinite. Sklonite sa vatre.
Listove oblandi premažite marmeladom koju ste malo zagrejali.
Stavite na tacnu jedan list oblande, poređajte keks, preko njega nanesite fil, ponovo red keksa i preko njega drugi list oblande sa premazanom stranom. Pritisnite oblandu da se lepo zalepi za keks. Po želji preko stavite preliv od posne čokolade, višanja i sl.
           Ostavite da se ohladi i stegne, pa secite na željene štanglice.
         


Нема коментара:

Постави коментар