среда, 6. април 2016.

Ekonomična krempita

         Evo jedne lagane i izdašne krempite. Za koru (podlogu) možete koristiti lisnato testo ili običan žuti patišpan a ja sam ovom prilikom pravila koru po jednom receptu za tortu iz kuvara Dr. Etker...

POTREBNO JE:
Za koru:
2 jajeta
2 kašike vrele vode
100 gr šećera
100 gr brašna
25 gr gustina
1 kašičica pr. za pecivo
50 gr margarina
Za krem:
7 jaja
7 dl mleka
1 litar vode
1 puding od vanile
50 gr gustina
3 pune kašike brašna
15 kašike šećera
3-4 vanilin šećera
I još:
100 gr šlaga
PRIPREMA:
           Mikserom umutite jaja i vodu najvećom brzinom, 1 minut, da bude penasto. Dodajte šećer i mutite još 3 minuta. Posebno izmešajte brašno, pecivo i gustin, pa dodajte u umešana jaja, lagano umutite i na kraju kratko umešati blago rastopljen margarin. Smesu sipajte u najveći pravougaoni pleh od rerne, predhodno podmazan uljem i posut brašnom. Pecite koru na 180 st. oko pola sata.
           Za to vreme u veću posudu sipajte mleko, vodu, 10 kašike šećera, gustin, brašno i žumanca i sve umutite mikserom. Stavite na šporet i kuvajte uz neprekidno mešanje. Kada dobije potrebnu gustinu, dodajte vanilin šećer i sklonite sa vatre. Posebno umutite belanca sa 5 kašike šećera i šam postepeno dodajte u vruć krem, neprestano muteći mikserom. Dobijen krem odmah rasporediti preko ispečene kore u plehu.
            Preko krema stavite umućeni šlag.  
            PS. Ukoliko koristite kore od lisnatog testa, u tom slučaju nemojte stavljati šlag, već samo pospite prah šećer.
         






Нема коментара:

Постави коментар