четвртак, 19. мај 2016.

Dinstan svež kupus sa svinjskom šniclom

          Ovako pripremljen svež kupus je izuzetno ukusan a uz njega poslužite ispržene šnicle od buta ili plećke, krmenadle i sl.

POTREBNO JE:
oko 2 kg svežeg mladog kupusa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 kašike sirćeta
1-2 kašike soka od paradajza
1 puna kašičica aleve paprike
po ukusu soli, ml. bibera i kima
po želji masti ili ulja
PRIPREMA:
             Kupus isecite na rezanca(malo krupnija nego za salatu). U manji lonac sipajte vodu, posolite je i stavite sirće. Kada provri njome prelijte kupus i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga ga dobro ocedite od vode.
             U odgovarajuću šerpu sipajte ulje ili mast,  dodajte sitno iseckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove, propržite 3-4 minuta pa dodajte isceđen kupus. Dinstajte ga uz mešanje najmanje pola sata, pa dodajte sok od paradajza, pobiberite, dosolite ukoliko je potrebno i dodajte kim. Po želji možete dodati kašičicu aleve paprike (ja sam dodala i malo ljute tucane) i  jelo preručite u vatrostalnu posudu pa ga stavite u rernu da se peče još 20-30 minuta. Povremeno promešajte.
              Za to vreme ispržite meso po želji i poslužite zajedno sa kupusom.
           


1 коментар: