недеља, 8. мај 2016.

Domaća lepinja

         Obožavam domaće lepinje a ova je jedna od njih. Za mućenje koristim mikser i verujte, fenomenalna je...

POTREBNO JE:
(čaša od 200 ml)
2 čaše brašna
1 čaše tople vode
3 kašike ulja
1/2 kesice suvog kvasca
1 ravna kašika šećera
2 ravne kašičice soli
PRIPREMA:
           U odgovarajuću posudu stavite sve navedene sastojke i mutite mikserom sa dodatkom za testo dok ne dobijete mekano testo, zatim oblikujte rukama kuglu, pokrijte krpom i ostavite ga na toplom oko pola sata da uskisne. Nakon toga ga lagano premesite rukama i rastanjite u okruglu tepsiju podmazanu uljem i posutoj brašnom. Zagrejte rernu na 225 stepeni, i pecite lepinju oko 20-25 minuta. Ispečenu obavezno uvijte u veću krpu. Služite je toplu ili hladnu, lomeći je rukama.




Нема коментара:

Постави коментар