недеља, 24. децембар 2017.

Torta sa jabukama i kremom

              Lagana i jednostavna torta koja će vas svakako osvojiti svojim predivnim ukusom...


POTREBNO JE:
5 nakiselih jabuka
6+3+5 kašika šećera
7 dl mleka
4 jaja
3 kašike gustina
1 puding od vanile
1 vanilin šećer
prstohvat soli
PRIPREMA:
               Jabuke oljuštite pa ih isecite na listiće. U okruglu posudu (sa obručem), stavite papir za pečenje pa poređajte jabuke. Pospite ih sa 6 kašika šećera i stavite u zagrejanu rernu na 220 st. da se peku oko 15 min. Za to vreme odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca sa pudigom i gustinom umutite mikserom sa 2 dl mleka a ostatak mleka sa 3 kašike šećera i vanilom stavite da provri. U njega dodajte pripremljenu smesu i skuvajte gust krem.
                Izvadite pečene jabuke iz rerne pa preko njih sipajte krem. Vratite u rernu, smanjite temperaturu na 150 st. i pecite još desetak minuta. Za to vreme umutite čvrst šam od belanaca i soli uz postepeno dodavanje 5 kašika šećera. Izvadite kalup iz rerne pa preko krema nanesite šam. Vratite u rernu i pecite dok šam ne požuti.











Нема коментара:

Постави коментар