понедељак, 14. мај 2018.

Lešnik torta

             Još jedna moja modifikovana torta u kojoj preovladava ukus lešnika i verujem, ukoliko je napravite za svoje drage ukućane ili goste, biće itekako oduševljeni...


POTREBNO JE:
Za koru:
3 jaja
6 kašika šećera
3 kašike mlake vode
5 kašika mlevenih lešnika
2 kašike ulja
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1/2 kesice pr. za pecivo
Za krem:
6 dl mleka
2 pudinga sa ukusom lešnika
125 gr margarina
3 kašike prah šećera
I još:
3 kesice šlaga u prahu
PRIPREMA:
              Mikserom penasto umutite jaja sa šećerom, dodajte vodu, ulje, ml. lešnike i na kraju brašno pomešano sa kakaom i pecivom. Sve dobro sjedinite kašikom, pa smesu izručite u okrugli kalup sa obručem, obložen pek papirom i pecite koru na 180-200 st. oko 15-20 minuta (zavisno od rerne). Probajte čačkalicom ako je suva, kora je pečena.
              Za krem rastvorite puding sa 2 dl mleka pa ga zakuvajte u preostalo provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, ostavite da se prohladi pa dodajte penasto umućen margarin sa prah šećerom. Sve dobro umutite mikserom.
              Izadite koru iz obruča, stavite na okruglu tacnu za tortu, na nju ravnomerno nanesite krem a preko krema šlag umućen prema uputstvu na kesici.
             Tortu ohladite u frižider pa je poslužite.




2 коментара: